S1-MO-NA!

 

Am notat: 7 Octombrie 2017. Simona Halep e prima  în lume la tenis!

Ascensiunea Simonei a început în 2013, când a câștigat primul trofeu WTA la Nurnberg. A urmat mai apoi un 2014 nebun, cu finală la Roland Garos, victoria incredibilă de la Singapore cu Serena (6-0, 6-2) și intrarea în top 10. În 2015 a câștigat la Indian Wells primul ei Premier Mandatory (un PM e al 2-lea turneu ca importanță după Grand Slam) și o nouă participare la WTA Finals. Simona și-a îndeplinit norma de minimum 1 turneu de PM pe an și în 2016, câștigând turneul de la Madrid.

Anul 2017 a fost un taifun. A început cu eliminări rapide și dureroase încă din primele tururi la Melbourne și Brisbane. Apoi s-a retras de la Doha și Dubai. Practic, pentru Simona, anul a început pe hardul american de la Indian Wells. Fără rezultate notabile, a intrat în sezonul de zgură în căutarea scânteii care să îi trezească înstinctul de killer, atât de necesar în confruntările cu vecinele din top 10. Munca și perseverența i-au fost răsplătite la Madrid, unde și-a apărat titlul câștigat în 2016. A urmat Roma, unde după o accidentare urâtă în finală, a pierdut cu Svitolina.

După titlul de la Madrid, era văzută de majoritatea specialiștilor principala favorită la Roland Garos. Advesrarele își scuturau zgura de pe talpă cu teamă, când de cealaltă parte a fileului era Simona. Accidentarea de la Roma a căzut cum mai nepotrivit pentru Simona, care în sfârșit își regăsea jocul. A urmat Openul francez. Turneul de la Paris a fost o surpriză, poate chiar și pentru jucătoarea noastră. Nerefăcută 100% după Roma, ajunge în finală și pierde la Ostapenko (jucătoare de 20 ani, care nu mai câștigase nici un turneu WTA până atunci). A fost cea mai dureroasă înfrângere a Simonei pe care am trăit-o în 4 ani, de când îi urmăresc meciurile.

În sfârșit, după o vară secetoasă (raportat la pretențiile Simonei), a urmat Asia. Wuhan. Simona pierde în primul tur la Kasatkina. Darren nu e în China, e doar Andrei Pavel (fost nr. 13 ATP). Simona vine la Beijing, unde nu a a avut rezultate nici în anii precedenți.

La tragerea la sorți, Sharapova pică în jumătatea de tablou a Simonei. H-2-H Simona-Sharapova e 0-7 (rusoaica a câștigat toate meciurile jucate cu Simona până acum). Clar, un bad matchup pentru a noastră. Toată lumea aștepta o nouă victorie a Măriei, urmată de clasicul mers țanțos și nesuferit pe hardul arenei din Beijing. Surpriză: rezultat final, Simona-Sharapova, un sec 6-2 6-2. Urmează Kasatkina, în fața căreia a noastră Simona pierdea acu’ câteva zile la Wuhan. Evident că pe lângă talent, Halep are și simțul umorului: ia scorul de la Wuhan și îl întoarce: Simona-Kasatkina: 6-1, 6-2. Bonus, meciul următor cu Ostapenko. Simona joacă perfect, curajos, servește excelet. Toate mingile o ascultă și se lasă mângâiate de reverele și dreptele Simonei. Meciul se termină și Simona se trezește cu numărul 1 în brațe.

dasdaasdad

Zilele astea, Simona a învins-o pe Sharapova și pe Ostapenko. Ambele i-au refuzat 2 titluri la Roland Garos. Într-un interviu, Simona spunea: „Tot anul s-au schimbat jucătoarele din fruntea clasamentului, numai locul 2 a rămas constant”. În sfârșit, se pot bucura și celelalte jucătoare de locul secund. Peste 3 luni, Simona împlinește 4 ANI de când e în top 10. Din 2013 și până acum, are 36 semifinale jucate. Doar Serena are mai multe, 38. Asta spune totul despre constanța jucătoarei noastre. E numarul 1 pentru ca are un joc de numar 1 mondial!

După finala de la Singapore din 2014, Serena Williams: “To be quite frankly honest, I’m looking forward to our next meeting because she is making me go home and work hard and particularly train for her.” Cam asta spune cea mai bună jucătoare din istorie despre Simona.

Tot la Singapore, la festivitatea de premiere: “Serena told me on the podium that she wants to take a picture with the future world number one and  her mother was taking the picture.” (Simona Halep).

simo 2

Mulţumim, Simona!

 

Sursa foto 1: https://pbs.twimg.com/media/DLiQ6zfUEAAPCoA.jpg:large
Sursa foto 2: https://pbs.twimg.com/media/DLhcMArUMAEca-s.jpg:large
Sursa foto 3: https://i.ytimg.com/vi/vr-npLd6mWk/maxresdefault.jpg
Advertisements

We would love to hear your opinion on this article!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s